petak, 2. siječnja 2015.

PORODIČNA KREMA, 100 ml


CIJENA: 10.60 KM 
Može se naručiti putem telefona: 061/401-937

Karakteristike: Krema na bazi  nevena i katariona, štiti i njeguje kožu lica i tijela. 
Namjenjena je za sve tipove kože, svih starosnih dobi. Štiti i njeguje zdravu kožu, a ubrzava oporavak i regeneraciju oštećene kože.

Dejstvo: Lahko se razmazuje i brzo upija, ne ostavlja masne tragove i ne zatvara pore, prirodnim putem dezinficira kožu. Neven (calendula officinalis) djeluje protiviritantno a iritiranu kožu vraća u normalno stanje. Djeluje blagotvorno na kožu sa manjim nepravilnostima, prvo opušta i smiruje, nakon toga djeluje kao lijek u zavisnosti od toga koji problem je u pitanju crvenilo, iritacija... Poboljšava cirkulaciju. Hrani kožu i omogućava brzu regeneraciju kože, stvrajući nove, mlade ćelije.

Kantarion (hypericum perforatum) poboljšava imuni sistem kože, dezinfikuje, čisti kožu, olakšava epitelizaciju, sklanja epitel zajedno sa nevenom. Glicerin hrani i mnogo više hidrira kožu, omogućava koži da upije kremu i da ista deluje.

DEJSTVO:

  •  štiti i njeguje kožu lica i tela
  •  ne zatvrara pore i lako se razmazuje
  • hidratizira kožu
  • djeluje dezinfekciono
  • brzo zaceljuje rane, ogrebotine i opekotine
  • smiruje upalne procese na koži

Preporučuje se osobama sa osjetljivom, suhom i ispucalom kožom, bebama i muškarcima poslije brijanja.
Način upotrebe: Jednom ili više puta dnevno nanijeti malu količinu kreme na kožu lica ili tijela, blago utrljati i ostaviti da upije. Zbog izuzetne poboljšane formule, ova krema se puno brže upija nego slične kreme na tržištu. Kombinacijom neškodljivih sastojaka stvorili smo takav spoj sastojaka koji je u potpunosti zamijenio konzervans, a koji nikako nije štetan za čovjeka. Na ovaj način izbacili smo paraben iz ove i svih ostalih naših proizvoda.
Zapažanja iz mreže: Porodična krema je blago naše kolekcije. Pored antibakterijskog i dezinfekcionog djelovanja, ona djeluje i protuupalno, te izuzetno pomaže kod upaljenih sinusa, vena, hemoroida, gljivičnih i infekcijskih oboljenja i drugih tegoba kože i tijela. U kombinaciji sa antibakterijskim sapunom (tzv. ABS) i fresh vodicom (još je u izradi poboljšana receptura bez konzervansa) daje odlične rezultate. Pranje lica ABS sapunom i blago utrljavanje porodične kreme na bolna mjesta oduševit će vas rezultatom.Veoma je dobra za intimnu njegu kod upalnih procesa i gljivičnih oboljenja uz prethodnu dezinfekciju antibakterijskim sapunom.
Ukoliko dođe do svraba ili stvaranja ječmena kod konjuktivitisa, unutrašnjost oka namazati porodičnom kremom.

Nema komentara:

Objavi komentar