srijeda, 31. prosinca 2014.

SRETNA NOVA 2015 GODINA


KOLEKCIJA ZA NJEGU KOSE - LOTIS




Šampon za suhu kosu

Šampon za masnu kosu

Blagi šampon za svaki dan





Šampon protiv peruti

Balzam za kosu

Pakovanje za kosu






PAKOVANJE ZA KOSU


CIJENA: 9.00 KM 
Može se naručiti putem telefona: 061/401-937


Karakteristike: Proizvod za njegu kose sa biljnim ekstraktima koprive i D-pantenola i aktivnim komponentama koje veoma povoljno utiču na korjen kose i zaštitu vlasi, dajući joj prirodan, lepršav i zdrav izgled.
Dejstvo: Kopriva (urtica dioica) ima blagotvorno dejstvo na korjen kose i jedna je od najboljih biljaka za njegu kose. Odlična je protiv opadanja kose i za jačanje korjena kose. Bogata je kalcijumom, fosforom, gvožđem, natrijumom, a sadrži i vitamin C, A, B2, i K. Kopriva prodire do lojnih žlijezda, ublažava njihovo prekomjerno lučenje i normalizuje ga. Silicijumova jedinjenja sprječavaju lomljenje vlasi i učvršćuju korjen kose. Djeluje antialergijski, antistresno, protivupalno, poboljšava cirkulaciju kože.
Način upotrebe: Pakovanje nanijeti na suhu ili vlažnu kosu, ostavi nekoliko minuta da djeluje (u zavisnosti od tipa i stepena oštećenja kose) a zatim isprati vodom. Proizvod je namjenjen za njegu svih tipova kose. Posebno dejstvo ima na: suhu, oštećenu, farbanu kosu, kosu tretiranu raznim kiselinama, minivalom.
Zapažanja iz mreže: U kombinaciji sa šamponom protiv peruti, zaustavlja opadanje kose i pospješuje njen rast. Nakon pranja malo utrljati u korjen kose i ostaviti da odstoji što će djelovati do idućeg pranja kose. Ukoliko kosa sporije raste, redovnom upotrebom pakunga primjetit ćete da se brzina rasta uveliko povećala.

BALZAM ZA KOSU 250 ml


CIJENA: 6.30 KM 
Može se naručiti putem telefona: 061/401-937

Bogata formula koja trenutno hidrira, jača i oblikuje kosu, prikladan za sve tipove kose, i za hemijski tretiranu i suhu kosu. Sadrži D-pantenol, neven i silikonska ulja koja povezuju vlasi kose i stvaraju proziran zaštitni sloj, koji omogućava lakše oblikovanje, sprečava zamršenost kose i nastajanje statičkog elektriciteta, čineći pri tome kosu sjajnom. Kosi daje zdrav i predivan izgled. Dovoljno je blag za svakodnevnu upotrebu.

ŠAMPON PROTIV PERUTI, 250 ml

CIJENA: 10.50 KM 
Može se naručiti putem telefona: 061/401-937

Karakteristike: Šampon sadrži  oktopiroks, ekstrakt nevena i kantariona, glicerin. 
U kombinaciji sa ekstraktima ljekovitog bilja i aktivnim komponentama intezivno otklanja perut. Vrijednost pH je neutralan.

Dejstvo: Nastanak peruti prouzrokuje gljivica koja inače živi na našoj koži tokom cijelog života. Preporučuje se da se kosa uvijek pere poslije intenzivnih fizičkih radova, jer znoj iritira vlasište što doprinosi stvaranju peruti. Lagano stvaranje peruti je normalno i ono se uklanja pranjem kose, međutim ukoliko se perut pojavi u većoj meri, u tom slučaju radi se o oboljenju koje sprječava rast kose zbog čega dolazi do oštećenja vlasišta. Kod ozbiljnih problema dolazi do crvenila i perutanja kože. U zavisnosti od tipa kose, postoji suha i masna perut.

Oktopiroks je lijek koji prodire kroz cijelu kožu. Jak je antiseptik i otklanja perut. Njegovu jačinu regulišu ekstrakti nevena i kantariona. S obzirom da je jak antiseptik, uništava mikroorganizme i otklanja svrab.
Kantarion (hypericum perforatum) je bogat etarskim uljima. Ima antiseptičko dejstvo, pospješuje cirkulaciju i omogućuje brže razmnožavanje ćelija – regeneriše kožu. Kantarion je prirodni lijek protiv peruti.
Ekstrakt  nevena (calendula officinalis) pospješuje rast kose tako što prodire u ćelijsku plazmu.
Način djelovanja:  Koristi se za svakodnevno pranje kose i zaštitu od peruti. Šampon utrljati u korjen nakvašene kose (masirati korjen oko tri minuta), isprati i ponovo nanijeti šampon, promasirati i ostaviti da djeluje 3-5 minuta, da bi aktivne supstance djelovale na rožnate ćelije. Pošto je on nešto jači od ostalih šampona iz kolekcije, može da izazove peckanje ako dospije u oči. Kada perut nestane treba preći na neki drugi, isključivo biljni šampon (blagi šampon za svaki dan). Intenzivno otklanja perut.