srijeda, 31. prosinca 2014.

BLAGI ŠAMPON ZA SVAKI DAN, 250 ml

CIJENA: 4.50 KM 
Može se naručiti putem telefona: 061/401-937

Karakteristike: Sadrži ekstrakt koprive i lipe, glicerin.

Dejstvo: Svakodnevno pranje kose je zahtjevan posao, koji iziskuje izuzetno kvalitetan šampon kojim se ne bi narušila prirodna ravnoteža vlasišta glave. Blagi šampon je upravo stvoren za svakodnevnu primjenu.

Lipa umiruje i omekšava kožu i kosu, bogata je eteričnim uljima, a kopriva (urtica dioica)  jača korjen kose i sprječava njeno opadanje. Izuzetno zdrava biljka bogata bjelančevinama, ugljenim hidratima, mastima,kalcijumom, fosforom, gvožđem, a sadrži i vitamin C, A, B2,  K, i karotin, magnezijum, mangan, natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, hlorofil, histamin.

Kopriva ima moć da prodre kroz cijelu kožu, reguliše sebum kose, djeluje antiseptički tj. sprječeva razvoj mikroorganizama. Poboljšava cirkulaciju i održava vlasište zdravim. Zbog svoje vitaminske vrijednosti kopriva se  smatra izuzetno zdravim, korisnim i pristupačnim lijekom. Lipa (tilia cordata) ljekoviti dio biljke je cvijet sa pricvetnim listovima. Sadrži gvožđe, kalcijum, soli mangana, eterično ulje, flavonoide, saponine, glikozid, tanin, polisaharid, vitamin C. Opušta, smiruje kožu i vlasište.

Kraće:

  • jača korjen kose

  • omekšava kožu glave i kosu

  • sprječava opadanje kose

  • daje punoću, sjaj i lepršavost kosi
Način upotrebe: Koristi se za svakodnevno pranje kose i tuširanje. Preporučuje se svim osobama, posebno sportistima, kao i za djecu i bebe jer ne iritira čak ni osetljive oči. S obzirom da je šampon potpuno blag, odgovara svim tipovima kose i kože. Nakon upotrebe ovog šampona kosa postaje lepršava i sjajna, a koža mehka i glatka.

Nema komentara:

Objavi komentar