srijeda, 31. prosinca 2014.

ŠAMPON ZA MASNU KOSU , 250 ml

CIJENA: 4.50 KM 
Može se naručiti putem telefona: 061/401-937

Karakteristike: Šampon sadrži ekstrakt hmelja, breze i koprive.

Dejstvo: Masnu kosu izaziva pretjerano lučenje lojnih žlijezda, kao posljedica stresa, loše ishrane, gena, hormonskih poremećaja, te se i pored redovnog pranja ona brzo masti i otežava oblikovanje frizure. Izgleda neuredno i izdvaja se u pramenove.

Kopriva (urtica dioica) ima blagotvorno dejstvo na korjen kose i jedna je od najboljih biljaka za njegu kose. Odlična je protiv opadanja kose i za jačanje korjena kose. Bogata je kalcijumom, fosforom, gvožđem, natrijumom, a sadrži i vitamin C, A, B2, i K. Kopriva prodire do lojnih žlijezda, ublažava njihovo prekomjerno lučenje i normalizuje ga. Silicijumova jedinjenja sprječavaju lomljenje vlasi i učvršćuju korjen kose. Djeluje antialergijski, antistresno, protivupalno, poboljšava cirkulaciju kože.

Hmelj (humulus lupulus) je prirodni antioksidans, njeguje i hrani kosu i kožu, djeluje na površini kože. Aktivni princip čini etarsko ulje koje je sastavljeno od terpenskih ugljikovodonika i smole koja u sebi sadrži ketone i fenole. Hmelj je antiseptik, umiruje, tonizira.

Breza (betula alba) djeluje antibakterijski, njeguje i štiti kožu i kosu, djeluje dubinski, direktno na žlijezdu. Sadrži etarsko ulje, tanin, vitamin C, vosak, tripertenski alkohol. Zajedno sa hmeljom povoljno utiču na lojne žlijezde, normalizuju njihov rad i sprječavaju prekomjerno lučenje tako što blokiraju receptore masnih materija.

Kraće:

  • smanjuje masnoću
  • kosa dobija normalan izgled, prirodan sjaj, lepršavost
  • koža postaje mehka i glatka

  • smanjuje se broj pranja



Način upotrebe: Koristi se za pranje kose i tuširanje. Za najbolji efekat potrebno je utrljati šampon u kosu i kožu glave i ostaviti da djeluje nekoliko minuta, nakon toga isprati vodom.

Problem umjereno masne kose se može korigovati pravilnom ishranom i njegom, međutim, postoje i mnogo teži oblici masne kose pa se u takvim slučajevima preporučuje, pored drugačijeg načina ishrane i ustaljene njege, korišćenje šampona za masnu kosu i balzama kako bi kosa dobila na punoći.

Nema komentara:

Objavi komentar