srijeda, 31. prosinca 2014.

ŠAMPON ZA SUHU KOSU, 250 ml

CIJENA: 4.50 KM 
Može se naručiti putem telefona: 061/401-937

Karakteristike: Šampon sadrži ekstrakt kantariona, nevena i glicerin.

Dejstvo: Suha kosa nastaje obično kada je lučenje lojnih žlijezdi preslabo – ne luče dovoljno masti pa vlasi kose ostaju nepodmazane, zatim usljed loše ishrane ili poremećaja hormona. Suha kosa je bez sjaja, oštećena je, krhka i tanka, vrhovi se lahko lome i kao takva ona je dosta problematična za njegu i oblikovanje frizure. Dlaka je po strukturi šuplja, međutim kada dođe do začepljenja i onemogući se dodvod kiseonika, kosa počinje da se „rascvjetava”, što se u velikom broju slučajeva javlja kod osoba sa suhom kosom.

Kantarion (hypericum perforatum) ima jako baktericidno i antivirusno dejstvo. Antiseptik je. Pospješuje lučenje lojnih žlijezda. Liječi ispucale krajeve kose. Ekstrakt  nevena (calendula officinalis) poboljšava cirkulaciju, kvalitetno hrani kožu glave i kosu pa se samim tim sprječava njeno isušivanje – dehidratacija, pucanje, kidanje i rascvjetavanje vlasi. Dodatno daje kosi mehkoću.

Kraće:

  • smanjuje lomljenje

  • vraća kosi potrebnu masnoću i vlažnost

  • kosa postaje sjajna i lepršava

  • koža postaje mehka i glatka

  • regeneriše


Način upotrebe: Koristi se za pranje kose i tuširanje. Šampon je potrebno utrljati u kosu i kožu glave, ostaviti da djeluje nekoliko minuta i isprati vodom. Zbog sadržaja ekstrakta kantariona preporučuje se osobama sa oštećenom i farbanom kosom. Šampon na bazi ekstrakata nevena i kantariona regeneriše suhu kosu i pruža joj normalan izgled, glatke, mekane i lepršave kose i nakon feniranja. Osobama koje imaju problem sa suhom kosom nije preporučljivo naglo sušenje kose i izbjeljivanje, jer to dodatno isušuje kosu, treba izbjegavati izlaganje suncu i morskoj vodi i smanjiti broj pranja. Da bi kosa bila zdrava vrlo je bitno voditi računa o ishrani i unositi dovoljno vitamina i minerala.

Nema komentara:

Objavi komentar